Stakla

Refrakcione mane se koriguju monofokalnim sfernim ili cilindričnim staklima, zavisno od toga da li je kratkovidost ili dalekovidost praćena astigmatizmom ili nije. Staračka dalekovidost zahteva nošenje 2 para naočara (i za daljinu i za blizinu). Zbog potrebe stalnog menjanja naočara, preporučuju se bifokalna i multifokalna stakla. Kod bifokalnih imate 2 fokusa, gornji za daljinu i donji za blizinu koji je jasno vidljiv na staklu. Kod multifokalnih sočiva je prelaz tako napravljen da se ne vidi golim okom, ali progresivno sadrži sve dioptrije kako bi vam omogućio jasnu sliku na međudaljinama izmedju daljine i blizine.

Nebitno da li ste dalekovidi ili kratkovidi, da li vam je oko astigmatično ili nije, kod nas možete naći dioptrijska organska stakla (plastika) renomiranih proizvođača sa naših prostora, sa kojima Optika VID uspešno sarađuje od samog početka.

Odnos sinusa upadnog i prelomnog ugla naziva se indeks prelamanja i za granične površine vazduh – staklo iznosi 1,52. Što je indeks prelamanja veći to je dioptrijsko staklo tanje, pa tako za veće dioptrije se preporučuje staklo sa većim indeksom (1.56, 1.60, 1.67, 1.74).
Ako vam smeta svetlost preporuka za vas je “Photo Transition ®” u sivoj (gray), braon (brown) i zelenoj (green) boji.

U zavisnosti od vaših prohteva, dioptrijska stakla, nebitno da li bela ili foto, mogu da budu i sa određenim tretmanima kako bi bila što efikasnija i što prijatnija za Vaše oči. Neki od tih tretmana su “HC” (tvrdi sloj), “HMC” (antirefleks sloj), “BLUE GLIDE” (filter plavog svetla)…

Hard Coat

Tretman organiskih sočiva koji povećava otpornost na površinska oštećenja.

Hard Multi Coat

Skup slojeva kojima se tretira sočivo sa obe strane, čime smajuje refleksiju i blještanje.

BlueCut

Zastitni sloj koji odbija štetne plave zrake koji dolaze od Vaših pametnih uređaja.

Partneri

Partneri koji garantuju kvalitet stakala koja su zastupljena u asortimanu Optike VID.